Ne üssön ki a szakítás! 5 jó tanács, hogy ne a padlón végezd

Az interneten terjed, „hogy minden együtt töltött hónap után egy hétnyi depresszió jár”, de az igazság az, hogy a szakítás utáni kiborulásnak akkor van csak vége, amikor tényleg véget is ért. Addig pedig felesleges úgy csinálni, mintha semmi baj nem lenne, hiszen ezzel akaratlanul is csak növeled a fájdalmat és az érzelmek rossz hatását: mintha a kirobbanni készülő vulkánt próbálnád betemetni. Ez persze csak növeli a bajt… Íme, 5 hasznos tipp, hogy ne törj darabokra, mikor szakítanak veled.

Maradj észnél!

Fontos dolog, hogy az életed nagy döntéseit ne ilyenkor hozd meg. A szakítást követő hetekben ne nyírd le kopaszra magad, ne szerezz tetoválást és ne is lépj be az idegenlégióba.  Ne fogj semmilyen veszélyes vagy ostoba vállalkozásba. Attól sem lesz jobb, ha felszeded az exed barátnőjét, vagy ha megvered azt, akivel épp randizik.

Keresd meg a szeretteidet!

A barátok és a család ott lesznek neked: csak tudasd velük, hogy segítségre van szükséged! Ezt sokan szeretik elkerülni, mert félnek bevallani a szakítást, gondolván, ez a „gyengeség” jele.  Az igazság azonban az, hogy sokkal többet fogsz szenvedni, ha senkivel sem beszélsz, úgyhogy a legjobb ötlet megosztani azokat az érzelmeket, amelyek kavarodnak benned.

Foglald el magadat!

Ha lekötöd magad valami hasznos tevékenységgel, akkor sokkal könnyebben fog eltelni a kellemetlen idő.  Mehetsz a konditerembe, hozzáláthatsz egy új projekthez, túlórázhatsz a munkahelyeden, vagy nekikezdhetsz egy új hobbinak: ez az az élethelyzet, amikor a sok éve halogatott döntést érdemes meghozni!

Tartsd magadat távol tőle!

Egy pontot túl nyilván már nem egészséges, ha betegesen kerülöd az exedet, de az elején még teljességgel rendben van, ha nem állsz le beszélgetni vele, vagy ha nem vagy hajlandó találkozni a lánnyal, aki nemrégiben dobott téged.  A „jóarcoskodásnak” is vannak határai, és hidd el, nem bunkóság a részedről nemet mondani egy olyan találkozóra, amihez egyáltalán nincsen kedved. Ez alatt az időszak alatt rakd is félre a közös képeket és leveleket. Ha ezeket nézegeted, az csak feltépi a régi sebeket…

Ne koslass az exed után!

Ilyenkor azzal kell törődnöd, hogy helyrerakd a saját életedet. Ezen pedig nem fog segíteni, ha az előző barátnőd e-mailjét nézegeted, a Facebook-oldalát bambulod… Az efféle tettek, sóvárgások csak még nehezebbé teszik, hogy elengedd a lányt, így hát már csak ezért is érdemes hanyagolni ezeket.  Hidd el, hogy az életed tovább fog menni a rendes kerékvágásban. Ezt most még nehéz elhinned, de ha tiszteleted magadat és a másikat, ha nem hagyod elveszíteni a fejedet, és ha értelmesen töltöd az idődet az otthoni kesergés helyett, akkor könnyebben fogod elviselni a szakítás utáni érzelmi válságot.  És ki tudja, hogy már rövidesen egy újabb hódítás lesz a láthatáron – akkor pedig már igazán nem fogod bánni, hogy visszakaptad a szabadságodat!

(Forrás: men.hu)

A cikket a mrpotencia.hu oldal tette közzé.