El akarod őt felejteni? 5 bevált módszer

Ha nem tudod kiverni a fejedből azt a bizonyos valakit, ha „visszahódítási hadműveleteken” töröd a fejedet, és folyamatosan a múlton rágódsz, nem fogsz tudni továbblépni. Ez viszont fájdalmas meglepetéseket is tartogathat, úgyhogy nyilván nem is igazán opció… Egy megoldás van: a felejtés. Íme, 5 módszer, hogy sikerrel járj.

Tedd félre a közös képeket!

Azt nem javasoljuk, hogy égesd is el a fotókat, vagy dobd ki a kukába. Ennek csak az lesz az eredménye, hogy évekkel később, amikor már kellemes emlékként akarsz visszagondolni a régi kapcsolatra (ilyen is lesz, hidd el!), akkor keresel magatokról egy mosolygós közös fotót, és hiányolni fogod majd a tárgyakat, képeket.  A legjobb megoldás egy megértő rokonnál vagy legjobb barátnál „letétbe” helyezni ezeket. Évek múlva még örülni fogsz neki, hogy megmaradtak. Addig viszont egyszer se nézz rájuk!

Ne vádaskodj, ne rakd össze a puzzle-t!

Ha azzal töltöd az idődet, hogy egész nap az elválás okain filozofálsz, kutakodsz, ismerősöket faggatsz („tudod, hogy mit csinált ekkor és akkor?” vagy „tudod, mit mondott rólam?”), és a másik új Facebook-képeit böngészed, akkor nem fogsz felejteni!  A lényeg, hogy végre magaddal és az álmaiddal foglalkozz, és ne a múlton rágódj! Múlt nélkül nincs jövő, ez igaz, de jövőkoncepció nélkül sem mehetsz tovább. Azt pedig a régi fájdalmas emlékek nem fognak adni.

Bocsáss meg – a saját érdekedben!

Ha nem tudsz megbocsátani, a negatív érzések tüskeként maradnak benned, és mérgezik az életedet. Ez pedig mindenen meg fog látszani.  Ismered azokat a sablonjeleneteket a keleti karatefilmekből, amikor a bölcs mester közli a fiatallal, hogy „haragból küzd?” Hogy látszik rajta, a frusztrációját táplálva akar „keménykedni”? A haragtartó férfi pont így jár, és nagyon hamar ki fog sülni, hogy a düh nem jó tanácsadó!

Legyél türelmes!

Gyakran érezzük azt, hogy rögtön és spontán kell reagálnunk a dolgokra, különben „valami baj történhet”. Néha pedig csak egyszerűen büszkeségből teszünk így: félünk, ha nem lépünk rögtön, akkor „gyávának tartanak.” Ezek a félelmek persze csak a fejünkben élnek, és ha hagyjuk elengedni azokat, akkor rájövünk, semmi gond nem fakad a higgadt cselekvésből.  Van, amikor azonnal kell lépni: ha kést fognak az oldaladhoz este a sikátorban, akkor nincs idő bölcselkedni. Egy szakítás viszont nem ilyen, és a felejtésre elég időt kell adnod magadnak. Egy dühödt, részeg telefonhívás semmit nem tesz helyre!

Ismerkedj!

Bármilyen klisének és könnyelmű kijelentésnek is hangzik, ez lesz mindenre az arany gyógyír: ismerkedj meg másokkal! Ez alatt nem kell azt érteni, hogy bugyivadász körútra kell indulnod a belvárosi bárok között a szakítás másnapján, de bezárkóznod sem szabad.  Kezdetnek az is elég, ha rád mosolyog egy lány, akkor visszamosolyogsz, és megszólítod. Ettől még nem fogsz frászt kapni akkor sem, ha antiszociális lelkiállapotban vagy. Ha már egyszer rájöttél, hogy sok csaj van még a világon, és semmiről nem maradtál le, már sem fog olyan nagy durranásnak érződni a veszteséged.

(Forrás: men.hu)

A cikket a MrPotencia.hu tette közzé.