Két szeretkezés között mennyi idő kell elteljen egy férfinál? (18+)

Lehet, hogy te már elégedett vagy egy aktussal, de vannak nők, akik második menetet is akarnak. Neked azonban számolnod kell a két szeretkezés közötti hosszabb-rövidebb idővel, amely minden férfinál eltér. Tudni akarod, mennyi az átlag regenerálódási idő?

A nőkkel ellentétben a férfiaknak számolniuk kell a regenerációs időszakukkal is, mielőtt újra ágyba bújnának a párjukkal. Ez az orgazmus és a merevedésre, majd ejakulációra való képesség közötti időre utal.

Ellentétben azzal, amit a felnőttfilmekben láthatsz, nem valós elvárás, hogy egyetlen szombat este 3-4 kört is lenyomj a pároddal. Ha csak nem vagy 14 éves, legalább egy vagy két órára szükséged lesz a két ejakuláció között.

Az igazság az, hogy a témával kapcsolatban megszólaltatott kutatók sem tudják, pontosan milyen hosszú a „pihenési időszak.” A találgatások szerint a 30 perc és a 24 óra között mozoghat a szám, amely nő a korral – legalábbis ezt írja a Journal of Sex Medicine.

A kutatók abban sem teljesen biztosak, hogy mi is okozza a kötelező pihenési időszakot. A „gyanúsított” egy prolactin nevű hormon, melynek aránya hatalmasat ugrik a férfiak szervezetében ejakulációt követően, és melynek feladata lényegében az izgatottság és az ejakuláció megakadályozása.

Bizonyos életvezetési faktorok is szerepet játszhatnak. A sok alkohol és a rendszeresen maszturbálás például ki tudja nyújtani az időt, amennyi el kell teljen két merevedés között.

Sőt, a nagyon egészségtelen életmód esetében akár napokba is telhet, hogy teljesen visszanyerd a szexuális funkcionálásodat! Ezt a fajta diszfunkciót a stressz, bizonyos gyógyszerek, és a szívműködési zavarok is tudják erősíteni.

Ami segíthet csökkenteni a két merevedés között eltelt időt, azok a következő tényezők:

  • kevés koffein
  • kevés alkohol
  • az internetes pornó kihagyása
  • hideg zuhanyok
  • alacsony testzsírszázalék
  • rendszeres sportolás
  • egészséges hormonszint

Amennyiben arra gyanakszol, hogy utóbbinak híján vagy, esetleg nem vagy egészen biztos benne, hogy helyesen működik a hormontermelésed, feltétlenül keress fel egy orvost, aki beutalhat hormonszint-mérésre! Az alacsony tesztoszteronszint, vagy az ösztrogén, esetleg az adrenalin túltengése felelős lehet a két merevedés között szükséges időszak megnövekedéséért.

(Forrás: men.hu)

A cikket a MrPotencia.hu oldal tette közzé.